kekeme-tedavi

tedaviiHayır Hayır Hayır Kesinlikle her insan kekemeliği tedavi edemez. Çünkü çok yönlü psikolojik bir sorundur. Tedavisi çok kolay ve basit değildir. Size gelen kişinin kekemeliğini ortadan kaldıracaksınız, ona özgüven, özbilinç sağlayacaksınız, sosyalleşmesi için onu destekleyeceksiniz.

Yani kekemenin yalnızca dilini değil,diliyle birlikte bozulan duygularını,düşüncelerini,davranışlarını değiştireceksiniz.Onu motive edeceksiniz.Bunu uzman olmayan birinin yapması mümkün değil.Bunu yapmak içinde bir insanın muhakkak psikolog,psikiyatrist yada konuşma terapisti(üniversite diplomalı) olması

gerekir.Çünkü ne olduğu belli olmayan bir kursa gidip,birkaç gün eğitim alan konuşma terapistiyim diye geçinen insanlar var.

Son yıllarda Türkiye'nin değişik yerlerinde konuşma bozuklukları merkezlerinin açıldığını görüyoruz. Çalışanların kimi mühendis, kimi işletmeci, kimi iktisatçı...Hatta bazıları üniversite öğrencisi bazıları ise lise mezunu .Kardeşim günah Yazık Ayıp...Yaptığınız iş ahlaki değil Para kazanmak için kekemelerin duyguları ile oynamayın.Yaptığınız iş bir kasabın ameliyat yapmasına benzer. Bu ve buna benzer merkezlerden gelen kekemelerin negatif düşüncesini değiştirmemiz aylarımızı alıyor.Kekeme ben filanca yere gittim, iki ay tedavi gördüm,bana iyileşeceğimi söylediler ama iyileşmedim, ben demek ki iyileşmem düşüncesine kapılmış.İnancını kaybediyor. İnanç olmadan iyileşme olmaz. Ayrıca bu işi sırf ticari düşünceyle yapan insanlar var.CD satan insanlar var bu ülkede Sihirli cd'ler Al kurtul Mümkün değil

Sevgili kekeme kardeşim;

Kimin yanına gidersen git ama lütfen orada çalışan kişilerin uzmanlık alanını,diplomasını,mezun olduğu üniversiteyi soruver.Sor ki sende diğerleri gibi sonra pişman olmayasın. Bu işi insan psikolojisinden anlamayanların,bu işlerin uzmanı olmayanların yapması cinayettir diyoruz. Ancak psikolog,psikiyatrist ve konuşma terapisti kekemelik tedavisini yapabilir.Türkiye'deki yasal boşluktan faydalanıp konuşma bozukluğu merkezi açan kişiler size faydadan çok zarar verirler. Bu tür merkezlere gidenlerde geçici,birkaç haftalık düzelme görülmekle birlikte sonraları kekemelik yeniden ortaya çıkmaktadır.Şu anda Türkiye'de en popüler olanı uzatarak konuşma tekniğini uygulayan merkezler Bu teknik 1970 yılında ortaya çıkan ama sonradan işe yaramadığı için terk edilen bir tekniktir.Çünkü tekniğin kendisi bir konuşma bozukluğudur.Tekniğin özelliği şu: Ağızdan çıkan ilk kelimenin ilk hecesinin sesli harfini uzatacaksın. Örnek;Meeeerhaba Naaaaasılsın Aaaaaadın ne? v.b Gidip bir yığın para vermeyin.Alın uygulayın.Bu teknikle tedavi gören bazı insanlarda kısmi iyileşme olsa bile birkaç ay sonra eskisinden daha kötü olur kekeme.Hatta bu tür merkezlere gittiğinizde size bazı kişileri iyileşti diye gösterirler.Evet 10 kişiden biri birazcık düzelmiştir size o düzeleni gösterirler.Düzelmeyenleri göstermezler.Bu teknikle iyileşme oranı yüzde % 10'u bile bulmaz.Bu teknikle çalışan merkezler   İstanbul,Ankara,İzmir,Bursa,Adana,Konya,Malatya,Diyarbakır,Şanlıurfa,Batman,Erzurum  vb.gibi illerimizde maalesef hala faal durumdalar.Eğitim merkezleri olarak faaliyet gösteriyorlar.Bilgisayar destekli denmesi de işe ayrı bir hava katıyor.Bu tür merkezleri vurgulamamızın sebebi insanlara zarar vermesidir.Rakip olarak yada muhatap olarak almamızdan değil.

BARINMA: Dışarıdan gelen kekemeler için İzmit merkezde lojman hizmetimiz bulunmaktadır. Kalma konusunda sıkıntı çekmezsiniz.