kekeme-tedavi

ŞAHER TEKNİĞİMİZ, 2 günlük,15 günlük ve 30 günlük seanslardan oluşuyor.

2 Günlük Seans: Zamanı olmayan,işi yoğun olan,en az üniversite mezunu doktor,hakim,öğretmen,yönetici,genel müdür gibi kekemeleri 2 günlük seanslara alıyoruz.

Belirli aralıklarla kontrole çağırıyoruz. 2 günlük seansımıza katılan kekemelerin kekemelikten kurtulma oranı % 70 civarında 2 günlük seanslara katılan kekemeler iki günde düzelmiyorlar.Bunlara sadece teknik öğretiyoruz.Gidip evlerinde uygulama yapıyorlar ve 3-4 ayda yavaş yavaş düzeliyorlar.Fırsat bulurlarsa onları hafta sonları kontrole alıyoruz.

 

10-15 Günlük Seans: Yine zamanı sınırlı olan en az lise ve üniversite mezunu kekemeleri de 10-15 günlük seanslara alıyoruz.15 günlük seansa katılan kekemelerin kurtulma oranı % 85 civarında. Bunlarda ilk birkaç gün tekniği öğrenip diğer günler uygulama ağırlıklı çalışıyorlar.

 

30 Günlük Seans: Zaman konusunda sıkıntısı olmayan ilkokul,ortaokul,lise,üniversite mezunu kekemeleri ise 30 günlük seansa alıyoruz. 30 günlük seansa katılan kekemelerin de kurtulma oranı % 95'in üstü En garantilisi 30 günlük seanslarımız. Biz gelecek kekemelere 30 günlük seansları tavsiye ediyoruz.

 

Kekemeler günlük yaklaşık 2-3 saat terapiye alınıyor.Bunun 1 saati bireysel terapi 2 saati de grup terapileridir.

  1. Kekeme ilk geldiğinde yoğun olarak kognitif (bilişsel) terapilere alınarak olumsuz düşüncelerinden,inançlarından kurtarılıyor.
  2. İkinci aşama da davranışsal terapilerle kekemenin istenmeyen alışkanlıkları değiştiriliyor.(Tikler,el kol,ayak hareketleri gibi)
  3. Üçüncü aşama da  kekemenin,duygusal boşalım teknikleri ile olumsuz duyguları boşaltılıyor.(korku,kızgınlık,öfke,kaygı gibi)
  4. Dördüncü aşama da kekeme nefesini,ses tellerini,gırtlağını kontrol etmeyi öğreniyor.Ve doğru nefes alıp vermeyi başarıyor.
  5. Hipnoz uygulamaları ile kekemenin bilinçaltı yerleşik olumsuz inanç ve korkularından arındırılıyor.
  6. En son beşinci aşamada kekeme güzel konuşmaya geçiyor. Tedaviye başlayan kekeme günlük 3-4 saatlik seanslara alınıyor. Bireysel ve grup terapileriyle kekemenin özgüveni gelişiyor. Bütüncül bir terapi uygulanıyor süreç boyunca

Tedaviye gelen kekemenin kekemelik şekline ve şiddetine göre bir terapi proğramı hazırlıyoruz.Başarı için ilk ve tek şartımız kekeme tedaviyi istemeli ve bizim talimatlarımıza uymalı.Bizi dinleyen kurallarımıza uyan her kekeme muhakkak % 100 düzelir.Yeter ki yapsın.Uymayacak olanın da boştan yere gelip para vermesine gerek yok.Çünkü iyileşmez.Ayrıca bizim tekniğimizde uzatma,kısaltma yoktur.Günlük konuşma şeklinizle konuşuyorsunuz.